Een framework creŽren, of niet?

Door BladeSlayer1000 op vrijdag 12 januari 2018 19:15 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 2.402

Met de hedendaagse techniek, zijn er steeds meer frameworks te vinden zoals; Jquery, Symfony, AngularJS en Drupal. En de afgelopen tijd heb ik zitten te denken om mijn eigen PHP framework te creŽren als leerproces.

Sinds kort ben ik weer mijn hobby aan het oppakken om te programmeren, hierbij kwam ik gauw terug op mijn oude vertrouwde programmeertaal PHP. Na een tijd procedural te hebben gedaan, wou ik eens gaan instappen op Object-oriented programming en ben begonnen met het framework Laravel te gaan gebruiken, wat mij tot op heden goed bevalt.

Maar waarom de gedachten om zelf een framework te maken? Zoals ik al zei als een leerproces. Ik ben net begonnen met OOP te schrijven, en ben daar nog niet erg bekend mee en veel dingen zijn voor mij nog een raadsel. En met een framework merk ik zelf dat je gauw dingen kopieert en plakt of opzoek gaat naar een plugin/extension die het werk doet wat jij wilt. Hierdoor leer je minder snel de ins en outs kennen van het OOP.
Maar tegelijk, wordt ik ook tegengehouden. Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als een leerproces? Waarom zou je jouw tijd erin besteden, als er al zoveel mooie frameworks zijn die het werk doet voor jouw? Dat is voor mij een paar van de grote twijfels om te beginnen.

Wat is jouw mening hierop? Reageer hieronder en laat je mening horen!

Volgende: Mijn oude maar nog steeds redelijk goede laptop een nieuw leven in wekken 11-05 Mijn oude maar nog steeds redelijk goede laptop een nieuw leven in wekken

Reacties


Door Tweakers user Gertjuhjan, vrijdag 12 januari 2018 19:31

Voor kennis, ja doen! Maar verwacht niet dat het het nieuwe Drupal gaat worden!

Ook doe het in stapjes. Maar kleine releases in plaats van in een keer alles te proberen! Want dan houd je overzicht over wanneer het af is.

Ik ben bijvoorbeeld al voor een groep een datumprikker aan het maken. Hier heb ik 3 jaar over gedaan en het kwam maar niet af.

Nu ben ik begonnen met kleine releases van een paar features en daardoor heb je voortgang, zie je wat er gebeurd en hoe mensen het gebruiken en kan je planning en featureset aanpassen aan wat ze echt gebruiken.

Door Tweakers user Ahrnuld, vrijdag 12 januari 2018 21:37

Mijn mening: ik zou juist kijken naar verbreding als het je gaat om het goed leren begrijpen van OOP.

Maak games, mobile apps of desktopapplicaties. Juist dat kan je veel inzicht geven in OOP, zeker als je het ook nog doet in talen die je min of meer dwingen OOP te denken.

Maar het belangrijkste is motivatie, dus besteed je tijd vooral aan wat jij leuk vindt om te doen.

Door Tweakers user onok, zaterdag 13 januari 2018 11:28

Gewoon doen, ik heb het ook gedaan, maar de kans is 99% dat je later toch gewoon een grote bestaande gaat gebruiken. Laat dat je echter niet tegenhouden, maar houd het wel in je achterhoofd. Het is een super leerzame ervaring, dus alleen daarom al is kan het de moeite waard zijn.

Door Tweakers user Leknaas, zondag 14 januari 2018 15:22

Ik zou dan voor een javascript framework gaan. Vanuit php ben ik ook ooit overgestapt naar javascript. Met die ene scripttaal kun je zowel serverside als clientside modules maken. Het enige echte grote verschil waar ik aan moest wennen in het asynchrone van javascript.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier ťťn aanmaken.